top of page
Scherm­afbeelding 2023-03-05 om 14.18_edited.jpg

Hallo

Ik ben Björn, master in de psychologie en reeds meer dan 20 jaar gepassioneerd aan de slag met de kracht van gewaarzijn, bewustzijn en compassie.  Reeds meer dan 15 jaar richt ik me vooral naar bedrijven waar ik als teamcoach de kracht van authenticiteit en bewustzijn integreer in leiderschap. Daarnaast ben ik actief als executive coach en docent aan diverse onderwijsinstellingen. Mijn favoriete quote is this moment is the perfect teacher.

Klinische Ervaring

Mijn eerste stappen in de wereld van mindfulness heb ik gezet in de kliniek. In mijn privépraktijk bood ik de trainingen aan voor mensen met diverse psychopathologie zoals depressie, eetstoornissen, chronische pijn. Later organiseerde ik groepstrainingen voor personen met multiple sclerose, cvs en borstkanker. Verder werden ook trainingen aangeboden voor de medische staf.

Ervaring in het bedrijfsleven

Vanaf 2008 ben ik gestart om mijn eerste stappen in het bedrijfsleven te zetten. Dit onder impuls en met ondersteuning van mijn goede vriend Joost Callens. In eerste instantie organiseerde ik trainingen mindfulness based stress reduction. Ik deed dit o.a. bij Securex, Telenet, Microsoft, AG Health Partner, Colruyt Group, VDAB, Ugent, Arteveldehogeschool, Sony, Durabrik, Bel&Bo, Torfs,  ... Vervolgens specialiseerde ik me in het begeleiden van teams en leidinggevenden bij o.a. Bekaert, Microsoft, Durabrik, VDAB, Callebaut Architecten, Accor Hotels ... Het geheel resulteerde in de organisatie van een trainingsprogramma Futureproof Leadership en persoonlijke executive coaching.

Academische ervaring

Ik deed meer dan 10 jaar wetenschappelijk onderzoek aan de Ugent - Vakgroep Experimenteel Klinische studies. Ik deed onderzoek naar de impact van mindfulness op pijn en de effecten van mindfulness op de werkvloer. Dit resulteerde in diverse (wetenschappelijke) publicaties. Ik ben gastdocent aan de Universiteit Leuven en Gent in de opleiding gedragstherapie. Verder ben ik oprichter van de academische postgraduaten tot Mindfulnesstrainer en het postgraduaat Consultant in the Human Centered Organisation. Beide postgraduaten in de schoot van Business Management aan de Gentse Arteveldehogeschool

bottom of page