top of page

Waarom
stiltedagen?

Kent u het verhaal van de houthakker? Hij start zijn eerste dag met een tiental bomen om te hakken. De volgende dag was hij vastbesloten om het nog beter te doen en kapte hij vijftien bomen. Na een poosje ging het minder goed. “Ik zal wel moe zijn” dacht hij dus hij besloot zich extra in te zetten. Maar het ging alleen maar bergaf. De volgende dag kapte hij er acht, daarna vier en de laatste dag was hij de hele middag bezig om zijn tweede boom te kappen. Hij was moe en uitgeput en vroeg advies aan een wijze collega die hem het volgende vroeg: “Je hebt toch het allerbelangrijkste gedaan? Wanneer heb je voor het laatst je bijl geslepen? ”Hij antwoordde: “Slijpen? Ik heb geen tijd gehad om te slijpen, ik had het veel te druk met kappen.”
Stiltedagen zijn dagen waarop u de bijl komt slijpen. U krijgt meer mentale flexibiliteit en hierdoor terug voeling met uw waarden. Zo kan u met meer vrijheid omgaan met dat wat er gebeurt in uw omgeving en ervaart u minder stress. Authentiek werken vanuit uw essentie staat hierbij centraal.

Werk aan de essentie

Hoe verloopt een stiltedag

Succes is het gevolg van je interne conditie

Voor deze stiltedagen is een intakegesprek vereist. Je schrijft in per dag 

We starten 's avonds met een begeleide meditatie. De daaropvolgende ochtend begint de eerste meditatie om 7 uur. De dag verloopt (behoudens de begeleiding) in stilte. Er is een inspirerende lezing gevolgd door meditatie-instructies en oefening in zit- en stapmeditatie.

  • verdieping en stilte

  • verbindende kracht van een groep

  • een dag om te leren zijn met wat er is

  • elke dag wordt ingeleid met een thema : omgaan met weerstand, zelfzorg, omgaan met frustratie, balans, …

  • een afwisseling van oefeningen (zitmeditatie, stapmeditatie) om een helder inzicht te verkrijgen in de eigen gewoontepatronen en manieren van functioneren

  • individueel gesprek met Björn waarbij jouw proces centraal staat

bottom of page